Barbershop Rotterdam

Er zijn verschillende barbershops in Rotterdam. Een snelle blik in een willekeurige zoekmachine geeft aan dat er ruim twintig barbershops in Rotterdam te vinden zijn. Maar wat is een barbershop nu eigenlijk? Waarvoor kun je daar terecht?

Barbershop

Barber is het Engelse woord voor barbier en Latijns voor baard. Een barbier is een zeer oud beroep. In het oude Egypte had hij hoog aanzien. Een barbier knipt, scheert en verzorgd baarden en snorren. Ook verzorgd hij het kapsel van de man. Een barbershop is echt een mannenwinkel. Het bezoek aan een barbershop is niet alleen het laten verzorgen van jouw haar, het is ook een sociale ontmoetingsplek voor mannen onder elkaar. Bij de meeste barbershops ga je weer even terug in de tijd door de aankleding van de winkel. De meeste mannen vinden de hele ervaring erg prettig.

Verzorging baard

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld; baarden en snorren. De een nog langer dan de ander. Bij sommigen zit zelfs een mooie krul in de snor. Maar hoe doen zij dat? De meeste gaan regelmatig naar een barbershop. Daar werken goed opgeleide mensen die precies weten hoe een baard verzorgd moet worden en eruit moet zien. Baardhaar is uiteraard geheel anders dan hoofdhaar, je kunt een barber dan ook niet vergelijken met een kapper.

Vorm gezicht

Een barber kan ook goed informatie geven over wat voor baard of snor het best bij de vorm van jouw gezicht past. Want er zijn meer soorten baarden dan alleen de stoppelbaard of een lange baard. Denk bijvoorbeeld aan de jagerslook, of de ducktail. Of wil je liever een vuile baard? Eigenlijk werkt dit hetzelfde als met een kapsel. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht maar wil je deze wat langer laten lijken? Een goede barber weet, net als een kapper, precies hoe hij dat moet doen.

Zomer en winter

Wist je dat gezichtshaar sneller groeit in de zomer dan in de winter? Dat komt omdat haar vitamine D nodig heeft om te groeien!

 

 

Leave a Comment