Hoe werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling?

“Werken aan jezelf” wordt vaak een beetje lacherig gezegd. Coaching of werken aan je persoonlijke ontwikkeling is iets dat niet altijd serieus genomen wordt. Dat is echter onterecht. Werken aan je eigen ontwikkeling is in een drukke tijd vol verplichtingen ontzettend belangrijk. Coachingspraktijken voor persoonlijke ontwikkeling schieten van Rotterdam tot Groningen als paddenstoelen uit de grond, omdat er grote behoefte aan is. Het is net zoiets als fysiotherapie, maar dan voor je geest. 

 

Maar … wat doe je dan?

Stel dat je een coach vindt voor persoonlijke ontwikkeling in Rotterdam. Dan begin je meestal met het stellen van eigen doelen, waar je naartoe wilt werken. Dit kan op de werkvloer zijn, op familiegebied, op het gebied van zelfvertrouwen of noem maar op. Wat je precies gaat doen, is helemaal afhankelijk van jou als cli├źnt. De coach helpt je om in stappen naar je doelen toe te werken, en verkent verschillende manieren om dit te doen. Wanneer je bijvoorbeeld veel sociale angst hebt en graag meer zelfvertrouwen wilt, kun je werken met een ‘stappenladder’ van dingen die je eng vindt om te doen, en steeds een stapje omhoog. Of wanneer je graag wilt leren om minder druk op jezelf te leggen, zodat je niet overwerkt raakt, kun je werken met kleine oefeningen om ‘nee’ te zeggen of jezelf eens een vrije middag te gunnen.

 

Hoe vind ik de geschikte coach voor persoonlijke ontwikkeling?

Er zijn veel verschillende praktijken voor coaching door heel Nederland, en de ene coach voor persoonlijke ontwikkeling in Rotterdam gaat bijvoorbeeld anders te werk dan de andere. Het is dus een idee om meerdere coaches voor persoonlijke ontwikkeling in Rotterdam te leren kennen, en bij het intakegesprek na te gaan of de stijl en aanpak bij je past. Vaak kunnen coaches je ook adviseren over wat voor soort coaching goed voor jou zou kunnen zijn. Geef het een kans, je weet maar nooit wat je ervan kunt leren!

Leave a Comment