Last van rode vlekjes of kleine bultjes?

Heeft u last van rode vlekjes of kleine bultjes en geen idee waar deze van kunnen zijn? Jeuken ze ook nog? Dan kunnen dit wel een bedwantsenbeet zijn

U kunt gebeten zijn door bedwantsen in uw eigen bed, een bed van een hotel of camping of zelfs van gebruikte kleren. De klachten, de jeukende rode bultjes kunnen tot 12 dagen na de beet optreden. Het is overigens niet gevaarlijk voor uw gezondheid, maar wel vervelend en beter om te voorkomen.

Hoe herken je bedwantsen

Bedwantsen zijn kleine insectjes met een plat ovaal lijf en kunnen qua kleur variëren van wit tot roodbruin. Ze zijn ongeveer 6mm groot en lastig te spotten. Ze leven van het bloed van huisdieren en mensen. Mocht je last hebben van bedwantsen dan is de grootste kans dat je dit kan herkennen aan de matras, deze heeft dan namelijk kleine donkerbruine of rode vlekjes. Zeker als je vaak op reis bent of bij iemand over de vloer kan het zijn dat in die matras bedwantsen zitten. Mocht je nou vaker last hebben van een bedwantsenbeet zonder dan je op reis bent of nieuwe (tweedehands) kleren hebt gekocht is het handig een verdelger in te schakelen.

Help ik heb bedwansten

Mocht je af willen van bedwandsen doordat je vaak een beet hebt of het niet helemaal zeker weten, dan is een verdelger het beste. Ze worden namelijk gedood met stoom ipv gif omdat bedwantsen regelmatig immuun raken voor het gif. Dat is ook de reden dat de meeste dingen die je als particulier ervoor kan kopen ook niet goed werken.

Voorkomen?

Voorkomen kan vrij makkelijk. De beestjes voelen zich het prettigst in meubels of kleren dus als je op reis bent, kijk even naar het bed en zet je tas niet op of bij het bed neer. Ook is het handig gebruikte kleren eerst op 60 graden te wassen. Bij gebruikte houten meubels is het handig om even goed te kijken, bedwantsen kruipen graag weg in de piepkleine gleufjes.

Succes!

Leave a Comment