Op dit moet je zeker letten bij kopen van een waterpijp of shisha

Nu steeds meer landgenoten houden van waterpijpen of shisha’s roken wordt het steeds moeilijker om de juiste attributen te kiezen. De soorten pijnen en hun accessoires nemen namelijk gestaag toe. Het kiezen van de juiste waterpijp is dus zeker niet eenvoudig. Maar waar moet je dan precies op letten om de voor jou beste waterpijp te kiezen?

Goede waterpijpen koop je online

De meerderheid van de Nederlanders ontdekken het plezier van ‘waterpijpen’ tijdens hun vakantie. Ze reageren meestal zo enthousiast dat ze meteen het nodige kopen om thuis te roken. Daar komen ze al vlug bedrogen uit. Deze waterpijpen zijn vaak niet meer dan vakantie souvenirs. Ze zijn meestal veel te klein waardoor ze niet aan je verwachtingen voldoen. Shisha’s van goede kwaliteit koop je in gespecialiseerde winkels en bij voorkeur online. Daar kies je rustig en zonder je te verplaatsen. Vergelijk tegelijk alle leuke aanbiedingen. Zo kies je de beste pijp aan de laagste prijs. Een goede waterpijp kopen doe je best online.

Een goede waterpijn is stabiel met voldoende aansluitingen

De meest stabiele waterpijp heeft de breedste onderzijde. Ben je van plan om alleen of met vrienden te roken? Het is een goed idee om meerdere aansluitslangen te kiezen. Dan ben je daar op voorbereid. De waterpijp kopen met de beste kwaliteit doe je online.

Kies de juiste onderdelen

De kwaliteit van de accessoires is belangrijker dan je denkt, vooral als het gaat om je eerste shisha. Goedkope exemplaren zijn voornamelijk gemaakt van koper, een materiaal dat snel roest. Duurzame pijpen zijn vooral uit RVS of glas. Kies ook de juiste aansluitslangen. Die bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van de pijp en van het roken  ervan. Aansluitslangen van mindere kwaliteit zorgen ervoor dat zuurstof tot in je pijp komt. Aansluitingen in rubber zetten snel uit. Dit kun je voorkomen aansluitslangen met een aangepast schroefmechanisme te gebruiken. Ze blijven langer luchtdicht en zorgen voor een betere rookkwaliteit. Zo zorgen ze voor maximaal rookgenot.

Leave a Comment