Op zoek naar hulp bij depressieve klachten?

Wellicht ben je in het verleden al weleens doorverwezen door je huisarts of is het juist je eerste poging tot het vinden van hulp voor je depressieve klachten. Hoe dan ook, in dit vrij korte artikel zul je op de hoogte worden gebracht van een paar behandelmethodes waar je mogelijk baat bij zou kunnen hebben. Voor je verder leest, is het echter belangrijk om het volgende te benadrukken: heb je suïcidale gedachtes of andere gedachtes van zelfbeschadiging? Neem dan direct contact op met de 24-uurs preventiedienst van 113. Zij zullen je altijd kunnen helpen,

Depressie en burn-out

Mogelijk ben je er zelf nog niet uit of je lijdt aan een depressie of dat je wellicht last hebt van een burn-out. Dat maakt niet uit als je op zoek bent naar een depressie kliniek met speciale zorg. Prospero is een zorgverlener die gespecialiseerd is in zowel de behandeling als diagnostiek van burn-out en depressie. Mocht je misschien een gecombineerd ziektebeeld hebben waarin beide aandoeningen een rol spelen, kun je eveneens bij ze terecht. Zij bieden gespecialiseerde, persoonlijke hulp bij depressie en burn-outs. Dit doen ze door in hun behandelplannen onderscheid te maken op het gebied van behandelomgeving. Voor de een kan de eigen omgeving namelijk cruciaal zijn voor de behandeling en herstel, terwijl dit voor de ander juist een trigger kan zijn die belemmerend werkt.

Behandelingsmogelijkheden

Zoals gezegd worden de behandelplannen gebaseerd op de invloed die de omgeving heeft op het individu. Zo wordt er voor het individu dat een bevorderlijke omgeving heeft, vaak gekozen voor een deeltijdbehandeling in Nederland. Hierbij wordt er gekozen voor een behandeling waarbij het individu in de buurt van of in de omgeving zelf behandeld wordt. Hierbij is het mogelijk om de directe omgeving eventueel te betrekken als dit wenselijk is. Voor iemand die echter juist niet in de eigen omgeving mag zijn uit angst voor verslechtering of terugval, is er een 5-weeks intensief behandelprogramma in Spanje waarbij idem dito specialistische zorg wordt geboden.

Leave a Comment