Sport fysiotherapie behandelt vooral blessures bij sporters

Sport fysiotherapie behandelt vooral blessures bij sporters. De fysiotherapeut houdt zich vooral bezig met adviseren, behandelen en voorkomen van de meest uiteenlopende kwetsuren als gevolg van hun sport. Kwetsuren hangen vaak van het soort sport af die je beoefend. Sportfysiotherapeuten weten daar wel raad mee. Ze weten perfect aan welke gevaren het lichaam van sporters constant worden blootgesteld, wat de belangrijkste oorzaken daarvan zijn en hoe ze die het pest kunnen aanpakken.

Bestemd voor sporters van elk niveau en elke leeftijd

Sport fysiotherapeuten zijn er lang niet alleen voor topsporters, maar voor sportievelingen van elk niveau en van elke leeftijd. Dus even goed voor senioren als voor kinderen. Het aantal landgenoten die op deze therapeuten een beroep doen om van hun kwetsuren verlost te raken nemen sterk toe. We begrijpen steeds beter het belang van voldoende bewegen en dat heeft uiteraard zo zijn gevolgen. Het is dus logisch dat sportfysiotherapeuten meer en meer worden ingeschakeld. Hij of zijn staat zowel professionele sporters als recreanten met raad en daad bij om hun sport in de best mogelijke omstandigheden te kunnen beoefenen. Woon je in de regio Hoogvliet, ben je een topsporter of een amateur en heb je regelmatig last van om het even welk ongemak of kwetsuur? Zoek je begeleiding in het vooruitzicht van je eerste (halve) marathon of triatlon? Dan is Sport Fysiotherapie Hoogvliet zeker iets voor jou.

Gezonde spieren en gewrichten

Sportfysiotherapeuten behandelen vooral kwetsuren aan je spieren en gewrichten. Die zijn gevoelig bij de meerderheid van onze sporters. En zeker de spieren en gewrichten van onze  knieën, enkels en schouders. Deze therapeuten willen lang niet alleen maar blessures herstellen, maar ze even goed voorkomen. Dat doen ze vooral  met aangepaste oefeningen. De sportfysiotherapeut is niet alleen actief in zijn eigen praktijk. Je vindt hem of haar ook in ziekenhuizen en meer en meer binnen de meest uiteenlopende sportverenigingen en sportbonden. Ze werken ook actief samen met bijvoorbeeld sportartsen, chirurgen, kinésisten, met masseurs en nu zelfs meer en meer met allerlei bedrijven.

Leave a Comment