Witwassen moet worden voorkomen

Ben je ondernemer? Dan moet je witwassen natuurlijk voorkomen. Je wilt immers op geen enkele manier gelinkt worden aan een criminele organisatie of aan criminele activiteiten. Om witwassen te voorkomen is er de Wet ter voorkoming van witwassen. Deze wet, die streng door de overheid wordt nageleefd, is in januari 2020 aangescherpt. Ondernemers moeten dus aan deze wet voldoen.  Dat doen ze door de juiste stappen te ondernemen. Ze kunnen deze wet optimaal vormgeven door gebruik te maken van de juiste software. Die software biedt ondernemers een passende oplossing om aan de wet te voldoen. 

Voldoen aan de wet

Ben je ondernemer en moet je voldoen aan de zojuist genoemde wet? Het voldoen aan die wet is een arbeidsintensief traject. Dit traject kan gelukkig wel worden verlicht middels passende software. Deze passende software is een up-to-date oplossing wat betreft de WWFT. Die software maakt het voor ondernemers gemakkelijker om de wet op de juiste manier na te leven en dus aan alle wettelijke eisen te voldoen. Ondernemers kunnen voldoen aan alle vereiste stappen van de WWFT. Het risico op reputatieschade voor hun onderneming wordt op die manier verkleind.

Een integere bedrijfsvoering voeren

De wet WWFT verplicht ondernemers om een integere bedrijfsvoering te voeren. Ondernemers willen, zoals eerder opgemerkt, niet gelinkt worden aan criminele activiteiten. Ook willen ze geen reputatieschade oplopen. Ondernemingen kunnen voldoen aan de wet door systematische controles op bank- en identiteitsgegevens van hun klanten uit te voeren. Dankzij de automatiseringssoftware kunnen die systematische controles worden gerealiseerd. Door middel van Idscan en IDIN kan er een dubbele controle worden uitgevoerd op de identiteit van hun klanten. Ondernemers zijn dus altijd zeker van hun zaak. Dankzij de beschikbare software en tools zijn ondernemers succesvol ingedekt wat betreft de volledige klanten acceptatie. Ondernemers die zich ook succesvol willen indekken kunnen een demo van de speciale software aanvragen. Deze speciale oplossing op maat  maakt het voor ondernemers mogelijk om met een gerust hart te ondernemen.

 

Leave a Comment